U bent nu hier:

Efficient lezen

datum 08 maart 2012
tijd 14.00-21.00 uur
locatie Domus Media
onderwerp Efficient lezen

Een stortvloed van literatuur moet elke keer opnieuw weer doorgenomen worden. Hoe houdt de huisarts zich staande in deze informatie oorlog?
Onderzocht is dat de huisartsen zich verhoudingsgewijs als beroepsgroep het meeste schuldig voelen over de achterstallige stapels leesstof, al dan niet virtueel. Behalve de medische teksten geldt dit ook voor de management stukken: de bijlagen bij de vergaderingen, de stukken afkomstig van zorgverzekeraar, overheid, vereniging, HOED e.d.
Een methodische aanpak van al deze teksten is de enige wijze om de zorgvuldigheid te blijven behouden met een zo beperkt mogelijke tijdsinvestering.
In deze workshop ondervindt de cursist welk een groot verschil methodisch lezen oplevert vergeleken met de intuïtieve aanpak.
De doelstelling maakt niet uit. Of de cursist nu studerend leest of om achtergrondinformatie op te doen, in alle gevallen bereikt u eerder uw doel met betere resultaten. Als bijwerking zal de cursist merken, dat hij tevens in staat is sneller en effectiever te formuleren.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd