U bent nu hier:

Telemonitoring bij patiënten met hartfalen in UMC St Radboud

De afdeling Cardiologie heeft de dienstverlening op haar digitale hartfalenpoli uitgebreid met telemonitoring. Via de digitale poli (internet) verstuurt de patiënt zijn gewicht- en bloeddrukgegevens naar de hartfalenpoli. Bij afwijkende waarden krijgt de hartfalenverpleegkundige/cardioloog een alertmelding en kan actie ondernomen worden. Voorheen moest de patiënt ook al dagelijks zijn gewicht en bloeddruk meten, maar zelf naar het ziekenhuis bellen als hij het niet vertrouwde. De alertservice wordt vooral gebruikt bij instabiele patiënten en bij patiënten waarvan de medicatie wordt opgetriteerd. Deze controle middels monitoring van bloeddruk, pos en gewicht draagt bij aan de patiëntveiligheid.

Hoe werkt het?

De patiënt gaat naar de digitale poli op www.umcn.nl, logt in met zijn DIGI-D en vult zijn gegevens in. Via de digitale poli komen de patiënt gewicht- en bloeddrukgegevens terecht op de hartfalenpoli.

Enorme voordelen voor de patiënt

Dankzij telemonitoring kan de afdeling Cardiologie de patiënt beter en op maat bewaken en indien nodig beleid bijstellen. Hierdoor verbetert niet alleen de kwaliteit van leven van de patiënt, maar kan ook ziekenhuisopname worden voorkomen. En door de continue bewaking thuis hoeft de patiënt minder vaak voor controle naar het ziekenhuis.

Over de digitale poli van de afdeling Cardiologie

De digitale poli van de afdeling Cardiologie is sinds januari 2010 in de lucht en heeft inmiddels 290 patiënten. Patiënten van de hartfalenpolikliniek hebben via deze persoonlijke website toegang tot hun labuitslagen, afspraken en patiëntenbrieven. Ook kunnen ze algemene informatie over hartfalen vinden, het dossier inzien en zelf het gewicht, bloeddruk, pols en medicijnkaart bijhouden. Ook kan de patiënt via het forum en de chatbox contact met lotgenoten maken. Dit is een voor Nederland uniek nieuwe website. Het biedt de patiënt zelfregie en verbetert de zorg voor hartfalen.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd