U bent nu hier:

Geslaagde afscheidsbijeenkomst van Wim van Beurden

Op 14 maart was de afscheidsbijeenkomst van Wim van Beurden in Villa Lux in Nijmegen. Het was een zeer geslaagd geheel, met gasten uit de kring en diverse externe organisaties uit - wijkgerichte- zorg en welzijn! Ruim 60 personen luisterden eerst aandachtig naar de lezing van Lilian Linders, lector Fontys Hogeschool Sociale Studies, over formele en informele zorg. Uit haar onderzoek trekt zij onder andere de conclusie dat er niet zozeer een tekort is aan aanbod van informele zorg ( "het zit wel snor met de zorgzaamheid" ) maar dat er eerder sprake is van wat zij noemt vraagverlegenheid, handelingsverlegenheid en acceptatieschroom. Hulp vragen is lastig, hulp accepteren is lastig en niet iedereen weet hoe hulp aan te bieden zonder opdringerig te zijn....Een van de boodschappen aan de formele zorg, de zorgprofessionals was dat zelfredzaamheid en autonomie misschien wel voldoende is benadrukt en dat het nu weer tijd wordt voor aandacht voor kwetsbaarheid. Stof om over na te denken, maar dat stelden we even uit.

Wim kreeg eerst een mooi afscheidswoord en dito cadeau door de voorzitter van de kring, Guido Adriaansens. Daarna was er een gezellige receptie met 2 bijzondere gasten: een plaatsvervangend burgemeester die Wim een lintje aanbood voor alle werk dat hij heeft verzet voor de regionale huisartsenzorg en ' John' die Wim tijdens de receptie lanceerde als de echte toekomstige lijsttrekker van de PvdA, compleet met verkiezingsposter! Ook anderen leverden een bijdrage, zoals de collega's uit de HOED die duidelijk makten wat het betekent om een huisarts-bestuurder zoals Wim in de praktijk te hebben....zij lieten doorschemeren dat zij erg blij zijn met het vervolg van Wim's loopbaan in het CIHN bestuur.

Wim kreeg veel aandacht, warme woorden en mooie cadeaus en hij kijkt terug op een fijn afscheid. Wij wensen hem veel plezier toe in zijn nieuwe bestuurlijke omgeving!

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd