U bent nu hier:

Handboek 'Bouw praktijkruimten voor de huisarts' (2012)

Hét handboek voor de huisartspraktijk met ruim 300 pagina's praktische informatie over de bouw, de organisatie, de functionele indeling en het kostenplaatje. Van solopraktijk tot grote HOED, apotheekhoudende huisarts en HAP, voorbeeldplattegronden, begrotingen, investeringskosten, bouwproces, tien gouden regels en aandachtspunten.

Het handboek bevat de volgende onderdelen:

Het bouwproces
Van initiatief tot opening in zes stappen, vanuit de invalshoeken bouw, organisatie, financiën en juridische structuur. Met aandacht voor belangrijke aspecten, zoals: huur of koop?

Het ontwerpen
Bij het ontwerpen wordt uitgegaan van de Tien Gouden Regels. Met extra aandacht voor beveiliging, daglichttoetreding, kleurgebruik, privacy en duurzaam bouwen. Inclusief vijf voorbeelden van gerealiseerde praktijken met plattegronden en foto's.

Maatvoering en indeling per ruimte
Veertig pagina's met foto's en detailtekeningen schaal 1:50 van alle afzonderlijke ruimten in de praktijk: wachtruimte, frontoffice, backoffice, spreekkamer, behandelkamer, onderzoeksruimte, vergaderruimte, en de apotheek.

Technische uitgangspunten en begroting
Bevat begrotingen voor 14 praktijken. Voor één praktijk is de begroting volledig uitgewerkt met alle kostenposten die met de bouw gemoeid zijn.

Zestien voorbeelden van praktijken
Van kleine solopraktijk tot een royale praktijk voor acht artsen, een kleine apotheekhoudende praktijk en een huisartsenpost. Alle pratkijken zijn getekend op schaal 1:100. Bij elke praktijk zijn de bouwkosten vermeld.

Bijlagen
Adressen, literatuur, medisch- en kantoormeubilair, NEN 1010-710:2007 medische aarding, adviesmogelijkheden bouwadviesgroep-LHV.

Bestellen

U kunt het handboek bestellen via het bestelformulier.

Ga naar het bestelformulierDeelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd