U bent nu hier:
De LHV heeft 7 regio's met 23 kringen

7 regio's - 23 kringen


De LHV

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen in Nederland. Onze belangrijkste taken zijn het versterken van de positie van de huisarts binnen de zorg en het ondersteunen van onze leden.

Het belang van de huisarts

Huisartsen kennen niet alleen hun patiënten, maar ook de gezinssituatie en hun geschiedenis. Door deze brede blik kan de huisarts als geen ander goed inschatten welke behandeling het meest effectief is. Huisartsen leveren zorg dichtbij huis en tegen geringe kosten. De kosten voor huisartsenzorg bedragen slechts 6% van de totale zorgkosten. Bovendien hoeven veel patiënten dankzij hun huisarts geen tijdrovend en (meestal) duurder bezoek aan een andere zorgverlener te brengen.

Het belang van de LHV

De belangrijkste taak van de LHV is de versterking van de positie van de huisarts binnen de gezondheidszorg. Samen staan we sterk(er) en kunnen we meer bereiken op het gebied van materiële en immateriële belangenbehartiging. Daarnaast ondersteunen we onze leden bij hun dagelijkse praktijkvoering.

Organisatie

De Ledenraad is het hoogste orgaan van de LHV. Hier wordt het beleid van de LHV bepaald en worden de jaarrekening en de begroting besproken. De ledenraad benoemt tevens het bestuur van de LHV. Dit bestuur bestaat uit vijf leden met ieder een eigen aandachtsgebied.

Lid worden

Lid worden van de LHV biedt u veel voordelen. Individueel en collectief. Er bestaan verschillende lidmaatschappen. De contributie is afhankelijk van het soort lidmaatschap en uw financiële situatie.

Vacatures

Wie op zoek is naar een baan in de huisartsenzorg kan terecht op verschillende vacaturesites.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd